Υπάρχει μια ανησυχητική τάση στον κλάδο των κατασκευών – οι εταιρείες αποτυγχάνουν να υιοθετήσουν το πιο πρόσφατο κατασκευαστικό λογισμικό επειδή το θεωρούν ως ‘κόστος’ και όχι ως ‘επένδυση’. Αυτή η νοοτροπία έχει ακινητοποιήσει την ανάπτυξη της κατασκευαστικής τεχνολογίας επειδή δείχνει ότι οι εταιρείες την βλέπουν Ως βραχυπρόθεσμη λύση και όχι το μέλλον. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όταν θεωρείτε ότι η κατασκευή είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ανεπαρκείς βιομηχανίες στον κόσμο.

Ως βιομηχανία, πρέπει να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, ακριβείς και συνεργατικοί, και οι εταιρείες που δεν το κάνουν, θα μείνουν πίσω. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να χάνετε χρόνο, χρήματα και πόρους. Εδώ είναι γιατί η βιομηχανία μας πρέπει να σταματήσει να βλέπει το λογισμικό ως κόστος και να σκεφτεί μακροπρόθεσμα.

Το λογισμικό είναι μια επένδυση, όχι ένα κόστος

Πρώτον, ας διαφοροποιήσουμε το κόστος από την επένδυση. Το κόστος είναι ένα λειτουργικό έξοδο που είναι δύσκολο να συνδεθεί με τα έσοδα. Τα κόστη διατηρούν το status quo της επιχείρησης και της επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί στην ίδια τροχιά. Όταν μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και να διατηρήσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, εμείς (ή οι οικονομικές μας ομάδες) βρισκόμαστε στην πλάτη.

Μια επένδυση, από την άλλη πλευρά, είναι μια δαπάνη που πληρώνουμε εκ των προτέρων που αναμένουμε ότι θα αποφέρει κέρδη στο μέλλον. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν κάποιες πηγές τώρα, αλλά αξίζει τον κόπο επειδή αναμένουμε ότι θα αποπληρωθεί αργότερα. Ο κατασκευαστικός κλάδος κατανοεί τη σημασία των επενδύσεων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Επενδύουμε σε κάθε είδους πράγματα, όπως εργαζόμενοι, νέα εργαλεία και εξοπλισμό και υποδομή.

Τώρα έχουμε λογισμικό για τη διαχείριση κάθε πτυχής της διαδικασίας κατασκευής, από την προετοιμασία μέχρι την ολοκλήρωση. Στο παρελθόν, οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν χαρτί, συναντήσεις επί τόπου, λευκοί πίνακες και συσκευές τηλεομοιοτυπίας για τη διαχείριση έργων κατασκευής. Τώρα, έχουμε ένα ασφαλές, γρήγορο και ευέλικτο λογισμικό που αυτοματοποιεί τις χρονοβόρες εργασίες και εξαλείφει τις πηγές λάθους και απογοήτευσης. \

Το λογισμικό βελτιώνει την ικανοποίηση των εργαζομένων

Η αποτυχία εφαρμογής λογισμικού επηρεάζει αρνητικά την ικανοποίηση των εργαζομένων και την παραγωγικότητα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες που υιοθετούν τις τελευταίες τεχνολογίες αυξάνουν δραματικά την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση από την εργασία των εργαζομένων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 93% των ανθρώπων πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας θα βελτίωνε το χώρο εργασίας τους και ότι το 64% πιστεύει ότι η εταιρεία τους δεν θα μπορέσει να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό εάν δεν εφαρμόσουν νέα τεχνολογία.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 44% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που είναι τεχνολογικά καθυστερημένες απογοητεύονται από τη δουλειά τους και έχουν 600% περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Ας βυθιστεί – 600 τοις εκατό! Να περιμένετε τριβή, εάν δεν παρέχετε στην ομάδα σας το λογισμικό που χρειάζονται για να είναι επιτυχημένες και παραγωγικές στις δουλειές τους. Ανεξάρτητα, γνωρίζω πολλούς εκτιμητές που έχουν αφήσει τους ρόλους τους επειδή η εταιρεία τους αρνήθηκε να εφαρμόσει λογισμικό. Έφυγαν για εταιρείες που επενδύθηκαν σε λογισμικό προ-κατασκευής για να αυτοματοποιήσουν τις εργασίες, επιτρέποντάς τους να κάνουν πιο ουσιαστική δουλειά.

Στο κλασικό βιβλίο του Crossing the Chasm, ο πρωτοπόρος μάρκετινγκ λογισμικού Geoffrey Moore εξηγεί την καμπύλη υιοθέτησης της τεχνολογίας, η οποία αποτελείται από πέντε διαφορετικά τμήματα: πρωτοπόρους, πρώιμους υιοθετώντες, πρόωρη πλειοψηφία, πρόσφατη πλειοψηφία και καθυστερημένους. Καθώς η τεχνολογία του κατασκευαστικού κλάδου εκτείνεται πέρα ​​από τους πρώτους που υιοθετούν το λογισμικό, πρέπει να αλλάξουμε τα μυαλά και τις καρδιές εκείνων που καθυστερούν στην καμπύλη.

Τελικές σκέψεις

Η κατασκευαστική βιομηχανία είναι μία από τις πιο συνεργατικές, αλλά και μία από τις πιο κατακερματισμένες βιομηχανίες στον κόσμο. Πρόσφατα συζήτησα σε ένα podcast σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό για την εκ των προτέρων κατασκευή, όπως το BuildingConnected, βοηθά να διορθωθεί αυτό. Οι κατασκευαστικές εταιρείες που τοποθετούνται για την επιτυχία αγκαλιάζουν την εξυπηρέτηση πιο έξυπνες και βελτιωμένες μέσω του λογισμικού και θεωρούν ότι αποτελούν μια βασική επένδυση, όχι κόστος.

Πηγή

Recommended Posts