Κάθε εργολάβος κατασκευής γνωρίζει πώς μπορεί να δημιουργηθεί χαρτί στο γραφείο και στο εργοτάξιο κατά τη διάρκεια εργασιών σε κάποιο συγκεκριμένο έργο. Όταν πρόκειται για σύμβαση κατασκευής, οι απαιτήσεις είναι σχεδόν οι ίδιες, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή είναι η προσφορά, και οι ιδιοκτήτες τις χρειάζονται όλοι πριν συναντήσουν τον έλεγχο.

Όλες αυτές οι απαιτήσεις μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για όλους, από το σχεδιαστή μέχρι τον τεχνικό. Οι αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης της ροής πληροφοριών σε όλα τα σημεία της διαδικασίας κατασκευής είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία και η ανάπτυξη των προσφορών λογισμικού κατασκευών συμβάλλει στη συγκράτηση των πασσάλων χαρτιού ενώ εξομαλύνει τη ροή εργασιών σε όλο το πλάτος.

Η RK & K είναι μια μεγάλη εταιρεία πολιτικού μηχανικού στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με περίπου 2.000 εργαζόμενους που εργάζονται σε έργα σε διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Συμμετέχει σε μεγάλα έργα διαχείρισης έργων και μηχανικών επιθεωρήσεων που κυμαίνονται από συμβάσεις εκατομμυρίων δολαρίων έως και τα δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τον διευθυντή κατασκευής Ryan Atkins, αυτό το ευρύ φάσμα συμβολαίων σημαίνει πολλή πολυπλοκότητα στη γραφική εργασία.

‘Τελικά ολοκληρώσαμε ένα έργο 25 εκατομμυρίων δολαρίων – ήταν μια ανακατασκευή ανταλλαγής, αυξάνοντας το ύψος εκκαθάρισης της γέφυρας και διευρύνοντάς την’, δήλωσε ο Atkins. ‘Εάν απασχολήστε αποκλειστικά με χαρτί με ένα έργο αυτού του μεγέθους, μιλάτε μάλλον τουλάχιστον πέντε αρχειοθήκες γεμάτα απλώς τεκμηρίωση. Επιπλέον, σχεδόν κάθε έργο στο οποίο εργαζόμαστε έχει εμπλακεί σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και όποτε αυτό συμβεί Οι απαιτήσεις για την τεκμηρίωση πηγαίνουν προς τα πάνω και, σε ένα έργο ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων που είμαστε τώρα, εάν δουλεύαμε αποκλειστικά σε χαρτί, θα μπορούσατε να τριπλασιάσετε εύκολα αυτό, αν όχι τετραπλασιάσατε ‘.

Ενώ το έντυπο αντίγραφο των σχεδίων παραμένει το χρυσό πρότυπο για τα επίσημα αρχεία, τα ηλεκτρονικά έγγραφα γίνονται όλο και καλύτερα και πιο δημοφιλή για χρήση τόσο από τα κεντρικά γραφεία όσο και από το βασικό προσωπικό του τομέα. Η ανάπτυξη της κινητής πληροφορικής και της συνδεσιμότητας βοήθησε με αυτή τη μετάβαση, καθώς και η ανάπτυξη των εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού που αντιμετωπίζουν την κατασκευαστική βιομηχανία

Για την RK & K, ένας μακροχρόνιος συνεργάτης είναι ο PlanGrid, ένας κατασκευαστής λογισμικού παραγωγικότητας κατασκευών που εκμεταλλεύεται την κινητή τεχνολογία για να παρέχει στους εργολάβους σχέδια, έγγραφα, αναφορές και άλλα εργαλεία που μπορούν εύκολα να διανεμηθούν, να αναθεωρηθούν και να επιβεβαιωθούν σε όλα τα στάδια της κατασκευής Επεξεργάζομαι, διαδικασία.

‘Η εταιρεία μας, γύρω στο 2012, αγόρασε iPads για όλα τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη και διευθυντές, ο διευθυντής μου το ρίχτηκε στο γραφείο μου και είπε’ hey, υπολογίστε πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ‘, δήλωσε ο Atkins. ‘Μια αναζήτηση Google μας επέστησε στο PlanGrid, και το έχουμε χρησιμοποιήσει από τότε, σε κάθε έργο στο οποίο έχω πάει».

Άμεσα πλεονεκτήματα

Τα οφέλη από τη χρήση μιας αποτελεσματικής λύσης παραγωγικότητας ήταν αμέσως εμφανή, όπως επισήμανε ο Atkins, καθώς το πρόγραμμα PlanGrid χρησιμοποιήθηκε για τη διαχείριση της λίστας διάτρησης του έργου – ο κατάλογος ελέγχου που εξασφαλίζει ότι η δουλειά ολοκληρώνεται για την ικανοποίηση του ιδιοκτήτη.

‘Είχαμε, νομίζω, περισσότερα από 1.000 είδη στοιχείων διάτρησης που έπρεπε να επιλύσουμε. Η παραδοσιακή μέθοδος για να γίνει αυτό ήταν να τραβήξετε φωτογραφίες, να καταγράψετε όλα στο Excel και να ενημερώσετε χειροκίνητα τις φωτογραφίες και την περιγραφή του ζητήματος και στη συνέχεια βεβαιωθείτε Όλοι είχαν το πιο πρόσφατο αντίγραφο της λίστας διάτρησης σας, ώστε το PlanGrid να μπορέσει να εισέλθει εκεί και να εξαλείψει όλη αυτή τη χειρωνακτική διαδικασία και να κρατήσει τους πάντες στην ίδια σελίδα κλείνοντας τη λίστα διάτρησης ‘, δήλωσε ο Atkins. ‘Σε αυτή τη δουλειά, ο εργολάβος, παρόλο που ήταν κοντά στο τέλος του έργου και απλώς χρησιμοποιούσε τη λίστα διάτρησης, κατέληξε να αγοράσει μερικά iPads για τους εργοδηγούς του, για να είναι σε θέση να μείνει ενημερωμένος’.

Το PlanGrid προσφέρει πολλές διαφορετικές λειτουργίες για τις επιχειρήσεις. Για το Atkins, το κλειδί διευκολύνει την αναφορά σχεδίων έργων στον τομέα χωρίς χαρτογράφηση κατά μήκος ενός γραφείου αρχειοθέτησης γραφικής εργασίας.

‘Πιστεύω ακόμα ότι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά είναι ότι είναι απρόσκοπτο, επιτρέποντάς σας να φτάσετε γρήγορα στα σχέδιά σας’, είπε. ‘Μπορείτε να μεγεθύνετε και να μεγεθύνετε τα σχέδιά σας στον τομέα – είναι ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη προϊόν από αυτή την άποψη και νομίζω ότι είναι αυτό που το καθιστά εύκολα προσαρμόσιμο για το προσωπικό του χώρου που μπορεί να διστάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία’.

Η λειτουργικότητα του PlanGrid επιτρέπει στην RK & K να επιτύχει οποιεσδήποτε αλλαγές στα σχέδια που διανέμονται γρήγορα και εύκολα, σημείωσε ο Atkins.

‘Αγαπάμε το γεγονός ότι όλοι εργάζονται από το ίδιο σύνολο σχεδίων.Οι αναθεωρήσεις, τα RFI και οι υποβολές μπορούν να μεταφορτωθούν και να συνδεθούν υπερβολικά με το σχέδιο που έχει τεθεί έτσι ώστε οι επιθεωρητές μας ή οι εργοδηγοί να είναι μάρτυρες στον τομέα και έχουν το iPad , βλέπουν αυτά τα άλλα συμβατικά έγγραφα που πρόκειται να επηρεάσουν τη δουλειά που κάνουν, τις αλλαγές που έγιναν από εκείνη την αρχική προσφορά ‘, εξήγησε.

Μαζί με την τεκμηρίωση διαχείρισης και την παρακολούθηση της προόδου, η PlanGrid προσφέρει λύσεις για την ολοκλήρωση των εκθέσεων, την ομαδική συνεργασία και τη διοικητική εποπτεία.

‘Ένα μεγάλο που νομίζω ότι θα παίξει πολύ στην δουλειά μας είναι το χαρακτηριστικό των μορφών – ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνουμε ως εταιρεία μηχανικού τεκμηριώνει τι συμβαίνει καθημερινά. Το PlanGrid έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα όπου μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε τις μορφές μας , η οποία μας δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια και ποιοτικό έλεγχο στην καθημερινή μας τεκμηρίωση ‘, σημείωσε ο Atkins.

Ενώ υπάρχει πάντα μια διαδικασία εκμάθησης όταν πρόκειται για την εισαγωγή νέων προϊόντων, το PlanGrid έχει αποδειχθεί δημοφιλές όταν τα μέλη της ομάδας το έχουν βιώσει από πρώτο χέρι, δήλωσε ο Atkins.

‘Νομίζω ότι είναι όλα σχετικά με την εξοικείωση των ανθρώπων αρκετά για να δείτε τα οφέλη που φέρνει, και είναι στο πλοίο αμέσως μετά’, είπε. ‘Δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πιο φιλική προς το χρήστη ή απλή για να πάρετε τα σχέδιά σας και τα έγγραφα της σύμβασης σε κάποιον στα χέρια του σε ένα iPad.’

Πηγή

Recommended Posts